Kjeller Kjeller
Kjeller

Økonomisk/Finansiering
Teknisk informasjon
Materialene
Hvordan kjeller?
Kjellerens livsløp
Kjeller/Sokkel?
Brosjyrer
Bilder
Lenkeside
Hvorfor Kjeller?

Materialene

Når du skal bygge grunnmur eller kjeller, kan du velge blant flere anerkjente løsninger og materialtyper. For eksempel har plasstøpt betong, og lecavegger ulike fortrinn og muligheter. Hvilken form for egeninnsats du har anledning til, kan være avgjørende for økonomien i denne delen av byggeprosjektet og derfor styrende for ditt valg av løsning for bygging av kjellerarealet.

Sett deg inn i de forskjellige mulighetene du har når det gjelder å velge byggematerialer for kjelleren og vurdér løsningene opp mot dine egne krav til løsninger.

Nedenfor finner du representanter for noen av markedets mest anerkjente materialer og løsninger for bygging av kjeller.

Leca
Leca er landets best kjente grunnmursystem og har gjennom snart 50 år vært en del av den norske selvbyggerkulturen. Hundretusener av nordmenn har i denne perioden spyttet i nevene og murt sin egen Leca grunnmur. Å bygge med Leca er som å bygge med klosser. Leca er et komplett grunnmursystem med både isolerte og uisolerte blokker. I tillegg leverer de dekkeelementer (Leca Byggeplank) som gir deg et lydisolerende og knirkefritt gulv over kjelleren. Leca/Optiroc tilbyr dessuten gratis selvbyggerkurs til alle interesserte. Les mer på http://www.leca.no/

Betong
Med en støpt grunnmur vil du få en sterk, rimelig og god løsning som er vedlikeholdsfri og kan settes opp på kort tid. Med enkle og lette forskalingsløsninger og ferdig blandet betong levert rett i formen med for eksempel pumpe, kan byggetiden på huset bli vesentlig redusert. Støpt grunnmur utføres enten med kjerneisolering som settes rett inn i forskalingen før betong fylles i, eller med utvendig eller innvendig isolering. Du kan enten støpe grunnmuren selv eller få jobben gjort raskt av din lokale byggmester. Finn din lokale betongleverandør på http://www.fabeko.no/

Sement
Sement er et bindemiddel /lim som tilført vann binder singel og sand sammen til betong. Skal du støpe mye, oppfordrer vi deg til å kontakte din lokale betongleverandør. Norcem er landets eneste sementprodusent og har gjennom de siste 100 årene vært en sentral aktør i den norske byggebransjen. Skal du støpe selv, ta en titt på Norcems hjemmeside Gjør det selv... http://norcem.scriptserver.com/

Plasstøpt grunnmur med kjerneisolering. (sandwichbetong)
Et fremragende system for isolerte sanwichbetongvegger fremstilt på byggeplass. Isolasjonen som består av EPS (ekspandert Polystyren) eller XPS (ekstrudert Polystyren) holdes på plass av to plastskiver som "snappes" på staget, vulster sikrer rett og betryggende plassering av isolasjonen. Kassettforskaling og isolasjon i samme dimensjoner som kassettene er den mest elegante løsning, men systemet kan benyttes ved konvensjonell forskaling og ved andre isolasjonsformater.

Denne løsningen ivaretar betongmurens gode egenskaper, samtidig som forskriftene i plan- og bygningsloven oppfylles.

Pussing og etterarbeid er vanligvis ikke nødvendig..

Les mer på www.malthus.no

Betongelementer
Det er lett å gjøre som alle andre når du skal bygge hus, men det er ikke alltid like klokt.
Kjelleren er en dårlig utnyttet ressurs i norske eneboliger. Tradisjonelle løsninger krever innvendige bærevegger. Dette begrenser mulighetene til å innrede kjelleren etter eget ønske.

Et genialt etasjeskille
ingen bærevegger


ingen bjelker og søyler


brannsikkerhet


rask montasje


knirkefritt gulv


råtesikkert gulv i badet og på terassen


lydtett gulv


Spenndekk fra Spenncon er en genial løsning som gir deg alle disse fordelene.
Spenndekk er tak-/gulvelementer i betong som vi kan tilpasse dine hustegninger.

Les mer på http://www.spenncon.no/

Grunnmursbeskyttelse
Mugg- og soppangrep er det en normalt forbinder med fukt. Det er stor risiko for at slike skader oppstår i en fuktig kjellervegg. Dårlig lukt og helseproblemer er ofte følgene av mugg- og soppskader. Mange bygningsmaterialer er ømfintlige overfor fukt, og skadeomfanget avhenger av hvor høy relativ fuktighet (RF) materialene tåler. Et hvert materiale har et kritisk punkt hvor nedbrytingen starter.

Det finnes et bredt utvalg av produkter til bygg, også for beskyttelse av grunnmurer. "Knasteplater" laget av det sterke og smidige materialet polypropylen er et godt valg.

Les mer på http://www.icopal.no/ og http://www.isola.no/

 


 
Utviklet av Bysant as  
- -